Op deze pagina vind je een overzicht van alle geschreven artikelen die gaan over het onderwerp 'Breien en/of Haken'. Van elk artikel staat hier een kort stukje weergegeven. Indien je verder wilt lezen, klik op de titel van het artikel, dan word je vanzelf doorgezet naar het hele verhaal. Veel plezier met lezen!

A A A
 • Druk in de voorbereidingen voor onze vakantie naar Italië, zie ik een reclame via Facebook langskomen voor een kleurenworkshop 'De Kracht van Kleur' van Loret Karman. En die wordt zowaar hier in Hoorn gegeven in Grandcafé Turf! Wat leuk! Het is alleen twee dagen nadat we terug zijn van vakantie. Ondanks alle drukte heb ik me gewoon opgegeven en ik heb er nu al zin in. Rest me alleen nog het probleem van het maken van mijn huiswerk.

 • Wat was het lekker in Italië!! We hebben naast heel veel dagen heel mooi weer, ook heel wisselvallig weer gehad. Twee tot drie keer werden we overdag door een fikse onweersbui uit het zwembad en uit de zee gejaagd. Wat een vreselijk weer was dat! Tijdens één van de nachten ging het ook vreselijk tekeer, we waren blij dat we een caravan gehuurd hadden, want als we in een tent hadden gezeten, waren we weggespoeld.

  mooie kleurenWat een genot om met deze heerlijke kleurtjes aan de gang te gaan. De wol was wel warm, maar niet te warm aan de handen. Daar was ik eerlijk gezegd een beetje bang voor, onterecht dus!

 • Hoe leuk het was, is altijd zo moeilijk te verwoorden. Maar ik heb genoten van de kleurenworkshop van Loret Karman in Hoorn gisteren. Het was georganiseerd door Wilbert van Schouten Handwerken, onze plaatselijke wolwinkel hier en er waren naast mij nog 15 andere dames aanwezig. Loret heeft ons wat kleurenleer bij gebracht en wat opdrachten gegeven om te spelen met het losse breien en het loslaten van vaste patronen.

  20140715 160155

 • thumb 2015 03 25 11.22.58Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover...! We hadden er zó naar uit gekeken, mijn vriendin en ik. De Brei- en Haakdagen 2015, dit keer in Rijswijk. Voor ons dé Breidag van het jaar, want we gaan meestal maar één dag, maar genieten ten volste van die dag.

  Bijna sinds het begin dat de Breidagen georganiseerd worden, zijn wij van de partij. Sinds 2007 gaan wij elk jaar om daar een leuke workshop te doen. Weer een andere techniek leren of gewoon verdieping van een techniek. De eerste keer was het in de Van Nelle fabriek in Rotterdam, wat een leuke locatie was dat. Vorig jaar in een oude treinenremise in

  ...
 • Voorjaar - Pasen,

  Schapenwol gesponnen en wat spannend met paaseierenverf geverfd, wat krijg je toch mooie kleuren en het is nog kleurecht ook.

  SCHAPENWOL GEVERFT MET PAASEIERENVERF KLEIN

 • Ik ben gek op handwerken en dan vooral op breien en haken. Ik vind veel dingen leuk en ben dan ook met veel te veel dingen tegelijkertijd bezig. Ik begin aan iets en kom dan op het internet iets anders tegen en wil daar dan gelijk aan beginnen, terwijl ik me vorige wip (work in progress) nog niet af heb. En zo stapelen de leuke brei en haak projecten zich op.

  In de herfst begin ik enthousiast aan een wintervest, maar in plaats van die af te maken begin ik ook aan een sjaal, een muts, een paar sokken, nog een sjaal en een leuke trui. Met het gevolg dat in de winter dit natuurlijk allemaal niet af komt. Dan besluit ik om aan een leuk voorjaarsvestje te beginnen en leg de winterwerkjes aan de kant. Daar ga ik na de zomer dan mee verder, neem ik me stellig voor. Maar tegen die tijd heb ik natuurlijk weer nieuwe projecten op het oog.

  ...

 • Voor een project naar Roemenië heb ik sokken in alle maten, kleuren en motieven gebreid.2008 sokken roemenie

 • Nou vooral dat mijn voorraad best groot is, maar dat het toch vaak net niet de juiste kleur, dikte of net niet genoeg is. Conclusie mijn voorraad is eigenlijk niet groot genoeg! Voor een paar sokken of een sjaal kan ik zeker uit mijn voorraad kiezen, maar voor een vest, trui of omslagdoek wordt toch wat lastiger. Helemaal als het ook nog eens leuk moet zijn.

  Ik probeerde patronen bij het garen te zoeken en dat viel soms wat tegen. Dan was het garen te dik en werd het breiwerk te groot. Of te dun en werd het te klein Sad. Het viel niet soepel of het was het gewoon net niet. Paar keer in de verleiding geweest om garen te kopen voor een vest, maar sterk geweest en het niet gedaan. Op de breinaalden staat momenteel een grote sjaal en 2 wintervestjes, beide nog lang niet af. Dan nog een zomervestje op de breinaalden en eentje op de haaknaald, maar voor de gehaakte

  ...
 • De weversmarkt stond dit jaar voor mij in het teken van de verjaardagskalender voor Weefkring Hoorn, waar ik het afgelopen jaar zeer intensief mee bezig geweest ben. Na al het werk en voorbereidingen was het dan zover: de officiële lancering van de verjaardagskalender door de voorzitter van de landelijke weefkring van Nederland: Weefnetwerk.

   

  Even na half elf waren we allemaal bij elkaar gekomen. In al die jaren heb ik nog nooit zoveel van de leden van onze weefkring tegelijkertijd op de Weversmarkt gezien. Het was hartverwarmend dat, een ieder de moeite genomen had om bij dit - toch wel beetje - officiële gedeelte aanwezig te zijn. Bij de kraam van Weefnetwerk en bij Schoutens handwerken werd door middel van borden verwezen naar onze stand om zoveel mogelijk mede-wevers op de hoogte te brengen van dit heuglijke feit. ...