Op deze pagina vind je een overzicht van alle geschreven artikelen die gaan over het onderwerp 'Breien en/of Haken'. Van elk artikel staat hier een kort stukje weergegeven. Indien je verder wilt lezen, klik op de titel van het artikel, dan word je vanzelf doorgezet naar het hele verhaal. Veel plezier met lezen!

A A A
  • thumb 2015 03 25 11.22.58Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover...! We hadden er zó naar uit gekeken, mijn vriendin en ik. De Brei- en Haakdagen 2015, dit keer in Rijswijk. Voor ons dé Breidag van het jaar, want we gaan meestal maar één dag, maar genieten ten volste van die dag.

    Bijna sinds het begin dat de Breidagen georganiseerd worden, zijn wij van de partij. Sinds 2007 gaan wij elk jaar om daar een leuke workshop te doen. Weer een andere techniek leren of gewoon verdieping van een techniek. De eerste keer was het in de Van Nelle fabriek in Rotterdam, wat een leuke locatie was dat. Vorig jaar in een oude treinenremise in

    ...
  • Nou vooral dat mijn voorraad best groot is, maar dat het toch vaak net niet de juiste kleur, dikte of net niet genoeg is. Conclusie mijn voorraad is eigenlijk niet groot genoeg! Voor een paar sokken of een sjaal kan ik zeker uit mijn voorraad kiezen, maar voor een vest, trui of omslagdoek wordt toch wat lastiger. Helemaal als het ook nog eens leuk moet zijn.

    Ik probeerde patronen bij het garen te zoeken en dat viel soms wat tegen. Dan was het garen te dik en werd het breiwerk te groot. Of te dun en werd het te klein Sad. Het viel niet soepel of het was het gewoon net niet. Paar keer in de verleiding geweest om garen te kopen voor een vest, maar sterk geweest en het niet gedaan. Op de breinaalden staat momenteel een grote sjaal en 2 wintervestjes, beide nog lang niet af. Dan nog een zomervestje op de breinaalden en eentje op de haaknaald, maar voor de gehaakte

    ...