Op deze pagina vind je een overzicht van alle geschreven artikelen die gaan over het onderwerp 'Weven'. Van elk artikel staat hier een kort stukje weergegeven. Indien je verder wilt lezen, klik op de titel van het artikel, dan word je vanzelf doorgezet naar het hele verhaal. Veel plezier met lezen!

A A A
Op deze pagina vind je een overzicht van alle geschreven artikelen die gaan over het onderwerp 'Weven'. Van elk artikel staat hier een kort stukje weergegeven. Indien je verder wilt lezen, klik op de titel van het artikel, dan word je vanzelf doorgezet naar het hele verhaal. Veel plezier met lezen!
 • De oplettende kijker / lezer heeft gezien dat er niet veel nieuwe artikelen bij gekomen zijn op onze creatieve blogs. Dat komt omdat Annet, Anita en ik heel druk bezig zijn geweest met het maken van de verjaardagskalender voor Weefkring Hoorn.

 • Wat gaat de tijd hard. of..wat ben ik langzaam. Na een moeilijke start dit jaar en er ook teveel mee bezig zijn, besefte ik eindelijk weer dat het leven ook leuk kan zijn. Dus...wat doe je dan? (pieker) hoofd uit en hart aan. (ja, zelf doen..)Laat je handen glijden door je mooie garens, of kleurpotloden, kwasten, plantjes :kortom alles wat je blij maakt.

  Kijk, dit maakte mij blij! vele uurtjes plezier gehad met het tekenen en kleuren. voor mezelf bedoeld als reminder om het leven te kleuren met alles waar je van houdt.

  matilda met garen en spoel

 • Onze plaatselijke weefgroep is druk met de voorbereidingen voor de grootste weefexpositie sinds jaren. Op het moment heb ik zoveel aan mijn hoofd dat het me niet lukt om het weefgetouw op te bomen voor een vlechtkeperweefsel, ons thema voor deze expositie.
  De expositie gaat plaatsvinden in het restaurant De Wilg van Centrum Ouderenzorg Avondlicht in Hoorn, onderdeel van Wilgaerden. Toch wil ik graag bijdragen aan deze expositie en doe wat ik kan.
  Opeens kreeg ik het idee om de vlechtkeper na te bootsen op de breimachine en dat is me gelukt. Het wordt een tasje met een contrasterende voor- en achterkant, soort zomer-, winterkant.

 • WestWeeft-logo

  Eindelijk is het dan zover!

  We hebben met z'n allen hard gewerkt en de expositieruimte is hartstikke mooi geworden. Alle projecten zijn mooi geëtaleerd en geven de creatieve uitlatingen van onze weefgroep heel erg goed weer! Toen ik vanmorgen binnenkwam had ik er een hard hoofd in, maar zo langzamerhand begon alles steeds meer vorm te krijgen. Alle overbodige spullen werden opgeborgen en konden we even van een afstand kijken of het niet té veel was, waardoor het heel rommelig kan lijken. Ik moet zeggen we zijn daar goed in geslaagd!

 • Kerstkaarten zijn de deur uit. Nu komt het voorjaar, dus andere kaarten. Hier een vlechtkeper.

  2015 vlechtkeper 1

   

 • KAART IN VLECHTKEPER ROOD 1

  Hier nog een kaart met een vlechtkeperpatroon.

 • Naast het weven op een klein of groot weefgetouw, is het ook leuk om eerst papier te verven op een servetje, dan op een A4 (computerpapier) plakken, strijken en daarna in reepjes van 2 mm te snijden. Daarmee vervolgens op een heel klein getouwtje te weven. Dit doe je met een vlechtpen.

  KAART IN VLECHTKEPER MET GEVERFTPAPIER 1

 • De weversmarkt stond dit jaar voor mij in het teken van de verjaardagskalender voor Weefkring Hoorn, waar ik het afgelopen jaar zeer intensief mee bezig geweest ben. Na al het werk en voorbereidingen was het dan zover: de officiële lancering van de verjaardagskalender door de voorzitter van de landelijke weefkring van Nederland: Weefnetwerk.

   

  Even na half elf waren we allemaal bij elkaar gekomen. In al die jaren heb ik nog nooit zoveel van de leden van onze weefkring tegelijkertijd op de Weversmarkt gezien. Het was hartverwarmend dat, een ieder de moeite genomen had om bij dit - toch wel beetje - officiële gedeelte aanwezig te zijn. Bij de kraam van Weefnetwerk en bij Schoutens handwerken werd door middel van borden verwezen naar onze stand om zoveel mogelijk mede-wevers op de hoogte te brengen van dit heuglijke feit. ...

 • Cursus Wonen en Accessoires

  Roelie Schouten kwam de cursus bij de Weefkring Hoorn geven.

  Wat gaan we doen en hoe komen we aan een idee,