• NW_BOLLETJES.JPG
  • VEST.JPG
  • sprei.jpg
  • BOLLETJES.JPG
  • BLVEST.JPG
A A A

Nou vooral dat mijn voorraad best groot is, maar dat het toch vaak net niet de juiste kleur, dikte of net niet genoeg is. Conclusie mijn voorraad is eigenlijk niet groot genoeg! Voor een paar sokken of een sjaal kan ik zeker uit mijn voorraad kiezen, maar voor een vest, trui of omslagdoek wordt toch wat lastiger. Helemaal als het ook nog eens leuk moet zijn.

Ik probeerde patronen bij het garen te zoeken en dat viel soms wat tegen. Dan was het garen te dik en werd het breiwerk te groot. Of te dun en werd het te klein Sad. Het viel niet soepel of het was het gewoon net niet. Paar keer in de verleiding geweest om garen te kopen voor een vest, maar sterk geweest en het niet gedaan. Op de breinaalden staat momenteel een grote sjaal en 2 wintervestjes, beide nog lang niet af. Dan nog een zomervestje op de breinaalden en eentje op de haaknaald, maar voor de gehaakte vrees ik dat ik het niet ga redden met het garen. En een gehaakte sjaal die bijna geen wip meer is, alleen nog een leuke rand en dan draadjes afhechten.
Helaas heb ik de laatste niet zo heel veel tijd gehad (druk, druk, druk) om te breien maar en de andere kant verlummel ik mijn vrije tijd een beetje. Had al tien truien en even zoveel vesten af kunnen hebben, maar het komt er gewoon niet van. Agendapunt ....brei/haaktijd inroosteren. Zou ook weer graag wat willen spinnen.

Wat ik wel af heb gemaakt (en garen voor aangeschaft, maar niet zelf betaald dus dat telt niet) is een sprei voor mijn moeder. Heel simpel van dichte granny's aan elkaar gehaakt met eromheen een leuke rand in granietsteek. 13 verschillende kleurtjes uitgekozen, 12 voor de granny's en 1 lichte kleur voor alles aan elkaar. 

Was best een klusje, daar had ik me toch wat op verkeken. Na 96 vierkantjes en een heleboel draadjes afhechten dacht ik dat ik er genoeg had. Maar het bleek nog lang niet genoeg. Uiteindelijk zijn het 144 vierkantjes geworden. Gehaakt met Stylecraft special dk, 100% acryl, ideaal voor een sprei.

sprei

 

Ondanks dat het veel werk was, was het heel leuk om te doen. Het is dat ik op mijn bed al een sprei heb en ook de kinderen hebben al een sprei, anders was ik aan een nieuwe begonnen. 

Van de week een boek besteld (dat is geen garen, dus dat mag), had daar al een tijdje naar lopen kijken en zag in bij een vriendin. Knoop doorgehakt, had nog een boekenbon liggen en het boek besteld. Vanochtend opgehaald.

Öland breien van Marja de Haan. Handige teltekeningen en leuke patronen.......díe omslagdoek met schaapjes en dat vestje. Zo leuk! 

 

 

Schrijf reactie (1 Reacties)

Ik ben gek op handwerken en dan vooral op breien en haken. Ik vind veel dingen leuk en ben dan ook met veel te veel dingen tegelijkertijd bezig. Ik begin aan iets en kom dan op het internet iets anders tegen en wil daar dan gelijk aan beginnen, terwijl ik me vorige wip (work in progress) nog niet af heb. En zo stapelen de leuke brei en haak projecten zich op.

In de herfst begin ik enthousiast aan een wintervest, maar in plaats van die af te maken begin ik ook aan een sjaal, een muts, een paar sokken, nog een sjaal en een leuke trui. Met het gevolg dat in de winter dit natuurlijk allemaal niet af komt. Dan besluit ik om aan een leuk voorjaarsvestje te beginnen en leg de winterwerkjes aan de kant. Daar ga ik na de zomer dan mee verder, neem ik me stellig voor. Maar tegen die tijd heb ik natuurlijk weer nieuwe projecten op het oog.

BLVEST

Schrijf reactie (1 Reacties)

Wil je ook graag even reageren? Dat vinden wij natuurlijk erg leuk. Om rare spamberichten te vermijden, vragen we je eerst even te registreren. En dat kan je hier doen.

Wil je niets missen?

Klik hieronder en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

0
Shares