• VEST.JPG
  • sprei.jpg
  • BLVEST.JPG
  • NW_BOLLETJES.JPG
  • BOLLETJES.JPG
A A A

Ik ben gek op handwerken en dan vooral op breien en haken. Ik vind veel dingen leuk en ben dan ook met veel te veel dingen tegelijkertijd bezig. Ik begin aan iets en kom dan op het internet iets anders tegen en wil daar dan gelijk aan beginnen, terwijl ik me vorige wip (work in progress) nog niet af heb. En zo stapelen de leuke brei en haak projecten zich op.

In de herfst begin ik enthousiast aan een wintervest, maar in plaats van die af te maken begin ik ook aan een sjaal, een muts, een paar sokken, nog een sjaal en een leuke trui. Met het gevolg dat in de winter dit natuurlijk allemaal niet af komt. Dan besluit ik om aan een leuk voorjaarsvestje te beginnen en leg de winterwerkjes aan de kant. Daar ga ik na de zomer dan mee verder, neem ik me stellig voor. Maar tegen die tijd heb ik natuurlijk weer nieuwe projecten op het oog.

BLVEST

Nu heb ik besloten om maar een paar wippen onder handen te hebben. Ik heb een keuze gemaakt... Ik brei nu aan een vest voor dochter van gewoon simpel maar niet piepende en best lekker aanvoelende acryl. Rugpand en voorpand bestaat uit één stuk. Wat een lap. Nu de mouwen nog. Mag wel opschieten, de winter is zo goed als voorbij, maar lekker snel op naald 5 dus een opschieter, dat moet lukken.

Verleden week naar de brei en haakdagen in Rijswijk geweest en dat was heel erg leuk, maar ik heb ook weer veel ideetjes opgedaan. Zag iemand met een leuk vestje. Na wat speuren op Ravelry, kwam ik het patroon tegen en ben van de week begonnen om ook zo'n leuk vestje te maken. Had nog leuk garen liggen, ooit eens zelf geverfd waar ik al diverse keren een werkstuk mee begonnen was. Het is al een circelvest geweest, bij nader inzien was die niet echt geschikt voor mijn lengte, een trui, maar dat was het ook niet helemaal. Nu dus een vestje. Het patroon komt uit Little Red in the city van Ysolde Teague. Het is vestje Chicadee maar dan zonder vogeltjes in de pas, maar een pas met averechtse toeren. Het was nog even puzzelen om op de juiste steekverhouding uit te komen, maar dat is gelukt. Iets minder snel op naald 3,5 maar het wordt niet echt een dik vest, dus ook nog draagbaar in het voorjaar. Dus ik heb nog eventjes.

VEST

En dan is er natuurlijk mijn Chrystel sjaal, ik was al een eindje op weg maar een kleurtje onderin stond me tegen, dus alles maar uitgehaald. Van de week 2 blauwige en 1 groenig bolletje erbij gekocht, lijkt me wel mooi erbij staan. Heb nu een stukje van mischien 10 cm dus nog een heel eind te gaan.

BOLLETJES

NW BOLLETJES

Pas als deze wippen affo's zijn geworden mag ik aan iets nieuws beginnnen! Oké, de Chrystal sjaal is misschien een wat langduriger project. Maar de 2 vestjes moeten toch echt eerst af voor ik aan iets anders mag beginnen van mij zelf.

De sok in mijn tas telt niet mee en ook het sprei dat ik voor dochter aan het haken ben kan wel tussendoor. En ook zag ik een leuk kussen van sokken wol, die vast heel leuk zal staan op onze bank.

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Wil je ook graag even reageren? Dat vinden wij natuurlijk erg leuk. Om rare spamberichten te vermijden, vragen we je eerst even te registreren. En dat kan je hier doen.

Wil je niets missen?

Klik hieronder en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

0
Shares